In uw winkelmandje: 0 Artikel, 0,00 EUR

Pers


21-11-2012 - Persbericht ZunZun Mobile Energy

ZunZun energie-unit levert electriciteit bij kamperen en rampen.

Op initiatief van shelterexpert.org, de organisatie die zich bezig houdt met het optimalisereen van hulp bij rampen, ontwikkelde ontwerpbureau industrialdesign.nl de ZunZun Mobile Energy Unit (ZMEU). Deze handige en compacte unit bestaat uit een frame met zonnepanelen en een box voor energieopslag. Het geheel past in de achterbak van de kleinste auto en kan lopend en achter de fiets verreden worden.

Met het middelgrote vermogen van 120 Wattpiek laden de zonnepanelen de accu in de energiebox op, die daarna stroom levert voor gewone apparaten zoals bijvoorbeeld een elektrische boor, verlichting, TV of laptop. Ook kunnen via USB telefoons en andere gadgets opgeladen worden.
De ZMEU is van nut op ramplocaties zonder electrisch net en in vluchtelingenkampen, maar ook als backup bij stroomstoringen en als degelijke energievoorziening bij kamperen. Er hoeft nooit brandstof gehaald of hout gekapt te worden, er is geen brandgevaar, het stinkt niet en het maakt geen lawaai.

Johan Kok van het Delftse ontwerpbureau industrialdesign.nl:
'Bij het ontwerp is gekozen voor standaardcomponenten (zonnepanelen, accu etc.) omdat deze beproefd en betaalbaar zijn. De unit is verrijdbaar waardoor er nauwelijks getild hoeft te worden en met de brede wielen ook verafgelegen locaties bereikt kunnen worden'.
De verwachte verkoopprijs ligt rond de 1000 euro. Een zwaardere versie energiebox (600W) waarmee ook gekookt kan worden zit in de pijplijn.

'Het eerste prototype is gereed en werd onlangs goed ontvangen op een symposium van Ingenieurs zonder Grenzen. We treden nu graag in contact met organisaties en bedrijven die interesse hebben in het verkopen en/of het inzetten van de ZMEU in hun praktijk'.Meer informatie:
Contactpersoon: Johan Kok, telefoon 015 2141015, info@industrialdesign.nl

HiRes foto's:
Zunzun Mobiele Energie
Wenst u meer/andere beelden? Neem contact op met Johan Kok

Video
www.zunzun.eu/energy/video

Flyer (bèta)
Flyer [109 KB]


(c) 2016 ZunZun